Underworld:Bood Wars Inceleme

Serinin Son Filmi


  Serinin 5. Filmi olduğunu ve heyecanla beklediğim bir film olduğunu düşünürsek, açıkçası benim beklentimi karşılamadı. Otobüsü uzun zaman bekleyip de yer olmadığı için binememiş gibi oldum diyebiliriz. Ama kadroya laf yok çünkü kadro dikkate değer. Anlamadığım şey ise; 35 milyon dolar ile ne yaptıklarıydı. En fazla 5 mekanda geçiyor film, çoğunlukla kapalı alanlarda ve extra patlamalı maliyetli işlerde yok ortada. Cidden bu mudur yani? O kadar bekledik bu muydu karşılığı? Filmi beğendiğimi söyleyemeyeceğime varmaya çalışıyorum. 


 Son filmi de yapalım da artık bitsin gibi olmuş. Sanırım yapımcılar filmi, saat geç olmasına rağmen bir türlü gitmeyen misafir olarak görmeye başlamışlardı. Fazla gömmek istemem ama dövüş sahneleri kalitesizdi biraz. 35 milyonluk filme yakışmayacak koreografi uygulamışlar ve kan efektleri biraz abartı ve rengi çok yapmacıktı. Tüm bunların dışında, serinin her filmini izlediyseniz, ayıp olmasın diye bu filmi de izleyebilirsiniz. Ana karakterler size başka film ve dizilerden tanıdık gelebilirler. Birkaçını örnek vermek gerekirse, Uyumsuz (Four), Game of Thrones (Father Lannister), Davinci’s Demons (Papa), Davinci’s Demons (Lorenzo’nun Eşi). Bu kadro ile, bu bütçe ile ne filmler çekilebilirdi diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Ama olsun az ve öz bir film olmuş. Bir serinin daha sonuna gelmiş olduk. Sırada ki seri filmi Uyumsuz, bakalım o nasıl bitecek. Hikayede çok spoiler olmayacak çünkü spoilerlık bir durum yok. Film başından itibaren tahmin edilebilirlik üzerine kurulmuş. Bunun pozitif yanı ise, daha fazla aksiyon demek oluyor. 


Hikaye

Selene, Micheal ve kızını kaybettikten sonra hem Lycanlar hemde Vampirler tarafından hedef olmuştu. Sanırım savaşmayı sevdiği içinde sürekli bir aksiyon içinde. Sevdiklerini kaybetmiş amaçsız ve hunharca önüne gelenle savaşıyor. Lycanların başına yeni bir lider gelmiş, Vampirlerin soyunu kazımaya yeminli biri ve organize çalışıyor. Rıza Baba bile böyle operasyon gerçekleştiremez yani.


Vampir cephesine bakacak olursak, yönetimi ele geçirmeye çalışan psikopat bir bayan ve bir kaç meclis üyesinden ibaret. Selene’i yardım amaçlı çağırıyorlar ve olaylar tahmin edilebilir noktaya geliyor. Buraları sürpriz olur belki. Daha sonra 2. Mekanımız kuzey ışıklarının altında, bir dağın tepesindeki kale, bur da yine aksiyon sahneleri ve hunharca dövüş vurdu kırdı var.



 Baktılar bu kavganın sonu yok, bölüm sonu canavarı niteliğinde bir yaratık olan liderleri geliyor üstüne bide onunla kavga. Orada bir şeyler oluyor fakat bunu da söyleyemem çünkü filmde başka bir şey yok. Sonra Vampirler saldırıya uğruyor, zaten kendi içlerinde savaş halindeyken bide başlarına Lycanlar çıkıyor. Daha sonra tahmin edin savaşı kim kazanıyor. Bildiniz, tabi ki ana karakterin olduğu taraf. Filmin sonunda bir kaç cümle söz ve seriyi mutlu mesut noktalıyorlar. Çok söyleyecek bir şeyim yok bu film hakkında o yüzden kısa tutuyorum. Seriyi izlemediyseniz zaman kaybı olabilir, aklınızda bulundurun.








0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright ©
Created By Sora Templates & Free Blogger Templates