Suits İnceleme



Suits konusu

  Duyuru: Artık daha az spoiler vermeye çalışacağım yada hiç vermemeye çalışacağım fakat bakalım başarılı olacakmıyım. Dizi, daha yeni sezon arasından çıktı ve altyazı bulamadım. O yüzden İngilizce altyazıyla izlemek durumunda kaldım. Hatta çoğunu yanlışlıkla İspanyolca izlemişim.😀Ben niye anlayamıyorum diye homurdanmaya başlamıştım, uykusuzluktan olsa gerek.😀 Sonra düzeltip baştan aldım ve çok güzeldi her zaman olduğu gibi. 
 Suits’e ilk başlamam, dizi arayışında ve can sıkıntısın patlama döneminde oldu. Keşke daha önce başlasaydım dediğim dizilerden. Şuan 6. sezonda ama ilk bölümünde ki tadı hala duruyor. Oyuncuları büyük ihtimalle daha önce görmemişsinizdir ama yine de çok başarılılar. Eğer iş hayatı türü diler hoşunuza gidiyorsa, mesela; Entourage ve Ballers gibi, bu diziyi de kesin seversiniz. 


Hikaye


  Ana karakterimiz, hep sevdiğimiz çok zeki fakat sürekli şanssızlıklarla karşılaşan birisi. Hani yakınırız ya, bu şanssızlıklar niye hep bizi buluyor diye, işte Mike ta o hesap. Aynı zamanda Mike’da fotoğrafik hafıza var, yani gördüğü her şeyi anında ezberliyor. Bu yeteneği de rastgele denk geleceği, avukatlık iş görüşmesinde çok işine yarıyor. Bizim ki kıvrak zekasını kullanarak işi kapıyor fakat tek bir pürüz var ki Mike hukuk mezunu değil ve Baro’ya da kayıtlı değil. Bu durumda avukatlıkla uzaktan yakından alakası yok ama yüksek zekaya da sahip olduğu için çalışarak birkaç haftada baro sınavını geçiyor ve bir  hacker yardımıyla, Harvard Hukukta mezun olmuş gibi kendini sisteme kaydettiriyor. 


 Bundan sonra Mike’ın maceraları başlıyor. Mike normalde geçimini, bisikletle kuryelik yaparak ve üniversite öğrencilerinin yerlerine sınava girerek sağlıyor. Ailesini küçük yaşta trafik kazasında kaybetmiş olan Mike bize, küçük Emrah sahnelerini ara ara yaşatıyor. Mike’ın pislik arkadaşı olan Trevor, Mike’ı türlü türlü pislik işe karıştırıyor. Trevor, torbacı bir arkadaşımız ve hap var ex var cigara var modun da takılıyor. Mike’ın da parasızlık başına vurunca, şeytana uyup uyuşturucu kuryeliği yapıyor. 


  Şansa bakın ki, teslimat adresinde de avukatlık için iş görüşmesi var. Mike, polisten kaçarken iş görüşmesinin olduğu odaya dalıyor ve  olayımız baş vermeye başlıyor. İşveren ise, bir diğer karakterimiz olan Harvey Spector. Harvey efsane bir avukat ve hangi davayı alırsa alsın kazanıyor. “İş bitirici” diye tanımlanan insanlardan diyebiliriz. Yani gidip bir toplu katliam da yapsanız Harvey mutlaka bir şeyler bulup sizi haklı çıkarabilir. 


  Harvey’in çalıştığı şirkette de çok ilginç karakterler var. Luis de bunlardan birisi, kısa boylu, hafif kel, birazda kilolu ama en önemlisi de, hiç alışık olmadığınız bir karaktere sahip.   Dizi, hiç aklınıza gelmeyecek olayların davaları üzerine gelişiyor. Sadece bunda da ibaret değil, yeri geliyor aşık da oluyorlar, yeri geliyor kavgada ediyorlar. Herkes bir üst kademenin koltuğunun peşinde ve birbirlerinin koyusunu kazıyor. Her telden çalan bir dizi yani ve zekanızı tatmin edeceğine eminim. İzlemenizi tavsiye ederim, erteleyerek geç kalmayın.





Bonus GIF





 
Copyright ©
Created By Sora Templates & Free Blogger Templates